РАЗКРАСЯВАЩИ ПРОЦЕДУРИ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Отстраняване на спукани капиляри.

Тъжната истина е, хората, които имат чувствителна кожа са тези, особено склонни към образуване на спукани капиляри. Те са създадени в резултат спукване на стените на кръвоносните съдове, причинени от високо или ниско температурно въздействие. Тези несъвършенства на кожата могат да се съпътстват от акне. По принцип, това са резултатите от носенето на обувки на висок ток, заседнал начин на живот и хормонални нарушения.

Лятото е най-подходящото време за грижа на всички спукани капиляри. Ако така наречените разширени вени са малко забележими, посетете вашия козметик, за да проведе укрепващо лечение на кръвоносните съдове. Въпреки това, по време на горещите дни, избягвайте лазер или IPL (интензивна пулсираща светлина) терапия. Козметичката ще ексфолира епидермиса, а след това нанесете облекчаваща козметика, предназначена за чувствителна кожа и акне. Също така се препоръчва да пазите кожата си с крем между терапиите.

Мезотерапия за суха кожа.

Нашата кожа изисква овлажняване преди нашата ваканция, както и в края на лятото. Една от най-магическите терапии, които осигуряват такава хидратация е мезотерапията. Тя се състои в инжектиране на лицето или други части на тялото с игли, които въвеждат хидратиращи вещества под кожата. Нещо повече, мезотерапия е също процедури на кожата като стягащи терапии, бръчки, стрии и премахване на целулит, както и за премахване на първите признаци на оплешивяване. В случай, че страдате от загуба на косата, мезотерапията може да работи и като лек. Веществата, поставяни под кожата обикновено са хиалуронова киселина, кофеин, растителни и минерални екстракти или аминокиселини за изгаряне на мазнините. Самото лечението продължава около един час. Очевидно е, че това зависи от частта от тялото, което искаме да се подобри.

Поставяне на кожни филъри.

Оформяне и овлажняване на лицето с неинвазивни методи е добър начин за лятна грижа за кожата. Тези процедури могат да включват хиалуронова киселина, съдържаща се в кремове, серуми и други козметични продукти. Чрез системно прилагане на тези продукти, трябва да се постигне младежки вид на кожата, да се изгладят бръчките, за създаване на защитна бариера от слънцето или студ, както и процесите на забавяне стареенето. Не забравяйте, че не се препоръчват инвазивни методи по време на лятото, като например инжекции Ботокс. Колкото повече време веществото е изложено на слънцето, по-малко ефективно то става.